ממרח פסטו ביתי
- דניאלה צורי
- 4 במאי 2023
- זמן קריאה 1 דקות
פסטו הוא אחד הממרחים המוכרים והאהובים, המשדרגים כל מנה פשוטה בטעמים איטלקיים מפנקים. וכמה שהוא טעים כך הוא גם קל להכנה!

הכמויות במתכון הזה מתאימות לחבילת בזיליקום אחת שהיא כ-200 גרם. הכנת הפסטו בעצמנו בבית מאפשרת לנו לשלוט במרקם ובטעם שאנחנו רוצים.
מתכון
חבילת עלי בזיליקום שטופים
שן שום אחת
חופן צנוברים
בין 50 ל-70 גרם גבינת פרמז'ן מגוררת
שמן זית
מלח ופלפל שחור טחון
אגוז מוסקט טחון
בואו נתחיל בהכנה
1
מפרידים את עלי הבזיליקום מהגבעולים ומכניסים למיכל הבלנדר.
2
מגררים את הפרמז'ן, חותכים את הקצוות של שן השום וחותכים אותה לחצי. מכניסים למיכל הבלנדר.
3
מוסיפים את חופן הצנוברים, מלח, מעט פלפל שחור ומעט מוסקט טחון. מוזגים את כף שמן הזית.
4
טוחנים הכל יחד למרקם חלק ואחיד. להוספת סמיכות ניתן להוסיף עוד פרמז'ן, להוספת נוזליות עוד שמן. והכי חשוב לטעום ולתקן תיבול לפי טעם אישי.
5
שלב אחרון, ההגשה! מורחים על לחם, מוסיפים לחביתה, לסלט או לרוטב פטסה. בתיאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Comments