top of page

רוטב פרמזן שום שמנת

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 20 בספט׳ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 21 בספט׳ 2023

מתכון לרוטב פרמזן שום שמנת שתוכל להשתמש בו כדי לשדרג מגוון רחב של מנות. הפסטה, עןף, בשרים, ירקות, כמטבל ללחם ועוד המון המנות שרק תרצו.

רוטב פרמזן שום שמנת
רוטב פרמזן שום שמנת

רוטב פרמזן שום הוא רב שימושי, ניתן ליהנות ממנו במגוון מנות והוא לא קשה להכנה.


מתכון

2 כפות חמאה
3 שיני שום קצוצות דק דק
3/4 כוס גבינת פרמזן
3/4 כוס שמנת לבישול
1/4 כפית מלח
1/4 כפית פלפל שחור
1/4 כפית קינמון טחון (לא חובה)
2 כפות פטרוזיליה קצוצה דק דק (לא חובה, לפיזור מעל הרוטב לקישוט)

בואו נתחיל בהכנה


1


בסיר ממיסים את החמאה על אש בינונית, לאחר שהחמאה נמסה מוסיפים את השום הקצוץ דק דק לחמאה המומסת ומאדים כ-1-2 דקות עד לריח חזק של השום והחמאה.


2


מנמיכים את האש לנמוכה ומוזגים פנימה את השמנת לבישול. מערבבים היטב עם השום והחמאה.

מבשלים את הרוטב שנוצר היטב כ 2-3 דקות תוך כדי ערבוב מתמיד עד שהיא מתחילה להתבשל ולהצטמצם.


3


נוסיף לרוטב בהדרגה ובאיטיות את גבינת הפרמזן המגוררת תוך כדי ערבוב רצוף עד שהגבינה נמסה והרוטב הופך חלק וקרמי. מתבלים את הרוטב במלח ופלפל שחור, קינמון טחון. תוכלו גם להתאים את התיבול לפי טעמכם.


4

שלב אחרון, ההגשה!

מסירים את הרוטב מהאש ונותנים לו להתקרר מעט. לאחר שהרוטב התקרר והסמיך מעט, אפשר להשתמש בו מיד או להעביר לצנצנת לשימוש מאוחר יותר. בתאבון !



אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


תגובות


bottom of page