מרק קוקוס תאילנדי פיקנטי
- ART OF FOOD

- 21 בספט׳ 2023
- זמן קריאה 2 דקות
עודכן: 25 בספט׳ 2023
מרק קוקוס תאילנדי חריף, הידוע גם בשם טום קה גאי. זהו מרק טעים וארומטי עם האיזון המושלם של טעמים חריפים, חמצמצים וקרמיים.

הטעמים המענגים של מרק הקוקוס התאילנדי החריף הזה יגרמו לכם לחווית קולינריה מדהימה.
מתכון
2 כוסות מים או מרק עוף או ירקות
פחית אחת של קרם קוקוס
3-4 עלי קפיר ליים (אם יש, לא חובה)
חתיכה קטנה של גלנגל או ג'ינג'ר, פרוסה לפרוסות דקות
1 גבעול למון גראס, חתוך לחתיכות ומרוסק (מומלץ לחבוט קלות בכדי לרסק את הגבעול באמצעות מערוך או להב רחב של סכין)
2 שיני שום, קצוצות דק דק
2 פלפל צ'ילי תאילנדי קטנים, פרוסים לעיגולים דקים (אפשר גם פחות, לפי הטעם האישי שלכם)
חבילת פטריות, פרוסות (מומלץ שיטאקי)
400 גרם חזה עוף או טופו חתוך לקוביות
2 כפות רוטב דגים (או רוטב סויה לגרסה צמחונית)
1 כף מיץ ליים
1 כפית סוכר
עלי כוסברה טריים, לקישוט
בואו נתחיל בהכנה
1
בסיר מביאים את 2 כוסות המים או מרק העוף או הירקות לרתיחה על אש בינונית יחד עם עשב הלימון, עלי הכפיר ליים, הגלנגל או הג'ינג'ר, השום הטחון והצ'ילי התאילנדי הפרוס. לאחר הרתיחה נותנים לזה להתבשל כ-5 דקות כדי לפתוח עוד יותר את הטעמים.
2
מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים לסיר את חלב הקוקוס. מערבבים היטב לשילוב טוב יחד עם כל מרכיבי המרק, מבשלים 5 דקות נוספות.
3
מוסיפים למרק את הפטריות הפרוסות ואת העוף המבושל או הטופו. נותנים לזה להתבשל כ-5 דקות עד שהפטריות רכות.
4
מערבבים את רוטב הדגים (או רוטב הסויה), מיץ הליים והסוכר. טעמו את המרק והתאימו את התיבול לפי העדפתכם על ידי הוספת עוד רוטב דגים למליחות, מיץ ליים לחמיצות או סוכר למתיקות. מוציאים מהמרק את גבעולי הלימון, עלי הכפיר ליים ופרוסות הגלנגל או הג'ינג'ר לפני ההגשה.
5
שלב אחרון, ההגשה!
מגישים את מרק הקוקוס התאילנדי החריף לקערות ומקשטים בעלי כוסברה טריים וצ'ילי אדום פרוס, אם רוצים.
שיהיה בתאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !




תגובות