top of page

מה הוא עישון בשר ומה הם היתרונות בעישון בשר

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 11 בספט׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 24 באפר׳ 2023

עישון בשר היא שיטת הכנת נתחי בשר או דגים שבה משאירים את הנתח במקום סגור עשוי ברזל, כתוצאה מכך העשן מצטבר ומביא לעישון ובישול הנתח בדרך מיוחדת שבה הנתח מתרכך וסופג טעמי עישון מיוחדים של עשן והעץ שנשרף. שיטה זו מומלצת לאוהבי בשר ולכאלה שרוצים להכין בשר בדרך נוספת ומעניינת.

בשר ובצל במעשנה
בשר ובצל במעשנה

בפוסט תחשפו לכמה מהיתרונות המאוד מוצלחים שגרמו לעישון בשר להיות פופולרי עד היום.


טעם מעושן

בתהליך עצמו הנתח מקבל טעם דומיננטי מאוד של העישון מה שלא מתקבל בשום שיטת בישול אחרת. תהליך הכנת הבשר נעשה בקצב איטי ועל טמפרטורה נמוכה מה שמאפשר לקבל טעם מדהים וגם נתח רך מאוד. כל זה מייצר חווית טעמים מסוג אחר שלא פוגשים בכל יום.

הופך כל נתח לטעים

ישנם נתחים רבים שמיועדים לבישול ארוך, נתחי בשר רזים, ופחות עסיסיים. עישון הבשר היא דרך נהדרת להוסיף טעם ועניין לנתחים האלה ולקבל מנות מדהימות גם מנתחים שהם לא יקרים כמו אנטריקוט.

גיוון בטעם הבשר

ישנם סוגי עץ רבים בהם ניתן להשתמש לעישון בשר, כל סוג עץ ייחודי בפני עצמו ובכך גם מביא טעם שונה לנתח. דוגמאות לסוגי עץ שניתן למצוא : היקורי, דובדבן, תפוח, פקאן ועוד.

אפשרות להכין נתחים גדולים

לרוב לא נוכל להכין נתחים גדולים על מנגל או גריל, בגלל שיטת הבישול האיטית של העישון בשילוב חום נמוך ניתן להכניס למעשנה נתחים גדולים וכבדים ולבשל אותם שעות רבות.

לסיכום


שיטת עישון הבשר הייתה כאן מלפני מאות שנים, ישנם סיבות רבות למה צורת הבישול הזו השתמרה עד היום, ראינו כמה סיבות עיקריות כאן בפוסט.

חשוב לבחור בכלים איכותיים לעישון וכמובן במעשנת איכותית, ככה שתהנו מהם לשנים רבות.

רוצים לשאול עוד שאלה ולא קיבלתם מענה בפוסט ? מוזמנים לכתוב לנו.


אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page