top of page

שלושה טיפים לפסטה מושלמת

בסופו של דבר פסטה היא פסטה במגוון צורות שונות, וההבדל טמון ברוטב שאנחנו נבחר להוסיף. אבל כמה טיפים הקשורים להכנת הפסטה עצמה יעלו את המנה שלכם כמה רמות למעלה מבחינת מקצועיות וטעם.

סטייק אנטריקוט בצלחת
פסטה יבשה בצורות שונות

הטיפים האלה מבוססים על טעויות שרבים מאיתנו עושים במהלך הכנת הרוטב והפסטה ועל מיתוסים שהגיע הזמן לנפץ.


הוספת שמן למי הבישול- טעות חמורה

מי מאיתנו לא שמע שיש להוסיף שמן למי הבישול של הפסטה כדי שלא תידבק אחת לשנייה? האמת היא שהפסטה לא תידבק אחת לשנייה גם אם אין שמן, ויש להוסיף רק מלח לבישול הפסטה. השמן שיעטוף את הפסטה בסוף הבישול ימנע מהרוטב להתחבר אליה כמו שצריך.

לשטוף את הפסטה במסננת עם מים קרים לאחר הבישול- לא מומלץ

בסוף הבישול רבים מעבירים את הפסטה למסננת ושוטפים במים קרירים. הפעולה הזאת גורמת להסרת שכבת העמילן שנוצרה במהלך הבישול סביב הפסטה, וגורם לה להידבק לעצמה ולהתייבש. * הפעולה הנגדית שצריך לעשות במקום הסינון והשטיפה, היא לשמור כוס ממי הבישול של הפסטה ולהוסיף לרוטב הסמיך, דבר זה מעבה את טעם הרוטב, המרקם ומשלב אותו עם הפסטה טוב יותר. בנוסף, את הפסטה יש להוציא מהסיר עם כף פסטה מחוררת או מלקחיים כדי לשמור אותה עטופה במי הבישול.

לשפוך רוטב על הפסטה? להיפך!

כעת, אחרי שהפסטה מוכנה, נימנע מהטעות האחרונה ובמקום למזוג מהרוטב על הפסטה בקערות ההגשה, נעביר (בעזרת כף מחוררת או מלקחיים) את הפסטה לסיר הרוטב לערבוב וסגירת הבישול. הוספת הפסטה לרוטב וסגירת הבישול שלהם יחד בסיר מסייעת לפסטה לספוג את הטעמים ולהשתלב עם הרוטב.

לסיכום


להסתכל על הרוטב ועל הפסטה כשתי מנות נפרדות, או כמנה ותוספת, מונעת מהחיבור ביניהן להתרחש והמנה תצא בינונית בביצועה ובטעמים. מעקב אחרי הכללים הפשוטים האלה ישדרגו לכם כל מנה ויפתיעו את הסועדים שלכם במיומנות שלכם. בתאבון!


אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page