top of page

מדריך לאורז סושי מושלם

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 27 באפר׳ 2023
  • זמן קריאה 2 דקות

עודכן: 30 באפר׳ 2023

אורז סושי הוא המרכיב העיקרי להכנת סושי מושלם ולכן הוא צריך להיות מדויק בהכנתו. הנה מדריך שלב אחר שלב להכנת אורז סושי מושלם שיעלה את הסושי שלכם בכמה רמות.

סטייק אנטריקוט בצלחת
סושי בצלחת

זה נכון שאורז סושי הוא חלק חשוב ועיקרי מהסושי, אבל לקבלת סושי באמת מוצלח וטעים כדאי להשקיע באיכות גם של שאר המוצרים.


אז מה נצטרך למדריך הזה ?

כוס של אורז קצר (אורז סושי)
1/8 כוס של חומץ אורז
חצי כפית מלח
כף סוכר
כוס מים

בואו נתחיל בהכנה


1


מניחים את כוס האורז בקערה ושוטפים את האורז במים קרים. שפשפו את האורז בעדינות עם האצבעות כדי להסיר לכלוך ועודפי עמילן. לאחר מכן, משרים את האורז. מוסיפים את האורז וכוס המים לסיר ומניחים לו להשרייה 30 דקות.


2


לאחר שהשרנו את האורז, מבשלים את האורז. מביאים את האורז לרתיחה על אש גבוהה. ברגע שזה מגיע לרתיחה מנמיכים את האש לנמוכה ומכסים את הסיר במכסה. מבשלים 18-20 דקות או עד שהמים נספגים.


3


בזמן השאורז מתבשל ,נכין את תערובת החומץ: בסיר קטן מחממים את חומץ האורז, הסוכר והמלח על אש בינונית עד שהסוכר והמלח נמסים.

מאחדים את תערובת החומץ עם האורז: מעבירים את האורז המבושל לקערת ערבוב גדולה ומוסיפים את תערובת החומץ. השתמש במשוט אורז או בכף עץ כדי לערבב בעדינות את האורז, הקפד לצפות כל גרגר בתערובת החומץ.


4


לאחר שהאורז בושל, נאחד את תערובת החומץ עם האורז: מעבירים את האורז המבושל לקערת ערבוב גדולה ומוסיפים את תערובת החומץ. השתמשו בכף כדי לערבב בעדינות את האורז, הקפידו לערבב היטב את האורז עם החומץ.


5


לאחר שנסיים לערבב היטב את האורז עם החומץ נרצה לאורר את האורז, לאחר הערבוב מאווררים את האורז חתיכת קרטון או אם יש לכם מניפה, כדי לקרר את האורז לטמפרטורת החדר. זה יעזור להסיר כל עודף לחות ולתת לאורז גימור מבריק.


6


שלב אחרון! מכסים את האורז במגבת לחה ושומרים אותו בטמפרטורת החדר עד שתתחילו בהכנה של הסושי.

עם המדריך הזה, תקבלו את אורז הסושי המושלם, אורז דביק, אוורירי ומלא טעם שיגרום לסושי שלכם לעלות רמה אחת למעלה ! בתאבון !

תגובות


bottom of page