מרק כתום
- דניאלה צורי
- 2 באוק׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 18 באפר׳ 2023
מרק כתום בריא, טעים ומחמם את הלב. עשיר בסיבים תזונתיים, ויטמינים ועוד מגוון חומרים שמצוינים לבריאות שלנו ומעניק תחושת שובע לאורך זמן.

המרק הכתום הוא פשוט ונוח להכנה, אבל כן יש להצטייד בבלנדר ידני לקבלת המרקם המדהים של המרק המיוחד הזה.
מתכון
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
כוס עדשים כתומות
2 בטטות בינוניות חתוכות לקוביות
400-500 גר' דלעת (מוכרים בחנויות לפי חתיכה)
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
שמן זית
שמנת לבישול, להגשה
קרוטונים, להגשה
עירית קצוצה, להגשה
בואו נתחיל בהכנה
1
מטגנים בשמן זית את הבצל, עד שמגיעים להזהבה.
2
מוסיפים עדשים כתומות ומערבבים. מוסיפים את הבטטות והדלעת, ממלאים את הסיר במים ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
3
מכסים את הסיר ומחכים לריכוך שך המרכיבים. טועמים מידי פעם ומתקנים תיבול אם צריך.
4
לאחר ריכוך הירקות מורידים מהאש וטוחנים עם הבלנדר הידני עד לקבלת מרקם סמיך וקרמי.
5
החלק האחרון, ההגשה ! מוזגים לקערות, ומגישים בצד שמנת לבישול, עירית קצוצה או קרוטונים וכל אחד יוסיף לפי טעמו. בתאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Comments