top of page

אסאדו

  • arikly123
  • 27 בספט׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 26 בדצמ׳ 2022

אסאדו הוא מושג בספרדית המשמש לתיאור שיטת צליית בשר, בישול הנתח בשיטה הזאת גורם לבשר לצאת רך מאוד ומלא בטעמים. קבלו מנה מדהימה ברוטב בצלים מלאת טעמים, מתאימה מאוד למנה עיקרית מיוחדת.

נתח בשר שנחתך לפרוסות
נתח בשר שנחתך לפרוסות

בישראל משתמשים בשם "אסאדו" כשם לנתח של בשר בקר, בפועל אין נתח שנקרא אסאדו מפני שאסאדו היא שיטת צליית בשר ולכן, הנתח שלרוב משתמשים בו הוא קשתית (נתח מס 9) בחיתוך בניצב לצלעות, שניתן להכין אותו בשיטה דומה.


מתכון

1.5 ק"ג של נתח שפונדרה איכותי (חתוך לקוביות)
5 בצלים גדולים
כף מלח, חצי כף פלפל שחור
כף צ’ילי גרוס
כפית קינמון
3 כפות שמן זית

בואו נתחיל בהכנה


1


מטגנים את קוביות הבשר במחבת גדולה ולוהטת כ 2 דקות מכל צד עד שנראה צבע זהוב ויפה.

לפעולה הזאת קוראים סגירה והיא נועדה בכדי לסגור את הבשר מכל כיוון.


2


מוצאים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד, מטגנים את הבצל באותה המחבת עם כל התבלינים והשמן זית

כ 7-8 דקות.


3


מחממים תנור ל 200 מעלות, בנתיים מעבירים את הבצל שטיגנו וקוביות הבשר לתבנית אפייה, מוסיפים מים עד כיסוי מלא של הבשר במים וסוגרים היטב את התבנית עם נייר כסף.

מכניסים את התבנית לתנור לחצי שעה על 200 מעלות ולאחר מכן מורידים את המעלות ל 100 מעלות ל 5 שעות.


4


החלק האחרון, ההגשה ! מוצאים את התבנית מהתנור, נותנים למנה לנוח 10 דקות, מגישים את המנה לשולחן, מוסיפים צימיצורי ושום קונפי למי שאוהב מעל ונותנים לארוחה להתחיל.



אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page