ביף סטרוגנוף
- ART OF FOOD
- 24 באפר׳ 2023
- זמן קריאה 1 דקות
ביף סטרוגנוף מנה נפלאה מהמטבח הרוסי, מנה קלאסית עשויה עם רצועות בקר מוקפצות מבושלות ברוטב על בסיס שמנת חמוצה. המנה תוגש בדרך כלל מעל מצע של אטריות ביצים או אורז.

מקורו של המנה היא מאמצע המאה ה-19 ברוסיה, והיא נקראה על שם משפחת סטרוגנוף.
מתכון
חצי קילו של נתח סינטה חתוך לרצועות דקות
חבילת אטריות ביצים מבושלות
רבע כוס קמח
3 כפות שמן זית
שן שום אחת קצוצה
חצי בצל קצוץ דק
חצי כוס ציר בקר (ניתן להחליף בחצי כוס מים אם אין)
חצי כוס שמנת חמוצה
כף אחת של רוטב ווסטרשייר (אם אין, לא חובה, מומלץ)
מלח פלפל לפי הטעם האישי
בואו נתחיל בהכנה
1
בקערה גדולה שמספיקה לכל רצועות הבקר מתבלים את הרצועות במלח ופלפל. לאחר מכן, מוסיפים את הקמח לקערה וממשיכים להקפיץ את הבשר עד שהוא מצופה היטב.
2
במחבת גדולה ועמוקה מחממים את שמן הזית על אש בינונית. מוסיפים את רצועות הבקר ומבשלים עד להשחמה משני הצדדים, כ 3-5 דקות. מוציאים את הבשר מהמחבת ומניחים בצד.
3
באותה מחבת מוסיפים שוב מעט שמן זית, מוסיפים את הבצל הקצוץ, מטגנים עד שהבצל שקוף, כ-5 דקות, מוסיפים שום וממשיכים לטגן דקה נוספת.
4
מוסיפים למחבת את מרק הבקר ורוטב ווסטרשייר. מביאים את התערובת לרתיחה ומבשלים כ 7 דקות על אש בינונית. לאחר מכן מנמיכים את האש לנמוכה ומוסיפים פנימה את השמנת החמוצה עד שהיא מתאחדת היטב. לאחר מכן, מוסיפים את רצועות הבקר בחזרה למחבת ומבשלים 10 דקות נוספות, עד שהרוטב מסמיך (מומלץ שהרוטב יהיה סמיך).
5
שלב אחרון, ההגשה! מגישים את המנה על מצע של אטריות ביצים מבושלות. ניתן הוסיף מעט פטרוזיליה או שמיר מעל.
בתאבון !
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
מתכון מדהים !