דאל עדשים
- דניאלה צורי
- 3 באוק׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 23 בדצמ׳ 2022
הדאל הוא מאכל הודי המבוסס על קטניות, לרוב עדשים. פירוש השם בשפת הסנסקריט הוא "לחלק" ואכן זאת מנה גדולה ומשביעה שכיף לחלוק עם עוד אנשים.

המתכון הזה אולי לא הכי נאמן לטעמים המדויקים והחריפים של הודו, אבל כל אחד יכול לתבל לפי טעמו וסבילותו לחריף. המנה מוגשת לצד אורז לבן לרוב.
מתכון
1 בצל סגול גדול חתוך לקוביות
1 בטטה בינונית קלופה וחתוכה לקוביות
1 כוס עדשים חומות שטופות
צרור עלי כוסברה שטופים
קרם קוקוס
שמן זית
מלח ופלפל שחור
כמון
אבקת קארי צהוב
בואו נתחיל בהכנה
1
על אש גבוה בתוך סיר, מטגנים עם השמן את הבצל והבטטה.
2
לאחר הזהבה של הבצל מוסיפים כוס עדשים חומות וכוסברה קצוצה, מערבבים הכל יחד.
3
מוסיפים כוס מים וכוס קרם קוקוס. מתבלים במלח, פלפל שחור, כמון והרבה קארי.
מערבבים ומכסים את הסיר.
מבשלים 15-20 דקות. בודקים מידי פעם את רמת הריכוך של הבטטה והעדשים. מתקנים תיבול אם צריך.
4
כשהמרקם של הבטטות והעדשים רך ומתקבל נזיד סמיך ניתן להוריד מהאש.
5
החלק האחרון, ההגשה! מגישים לצד אורז לבן או סתם ככה בקערה בלי אף תוספת. בתאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !




תגובות