top of page

מוקפץ עם עוף/טופו ברוטב תמרים

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 22 בנוב׳ 2022
  • זמן קריאה 2 דקות

מוקפץ עם אטריות ביצים וירקות עם רוטב משגע של תמרים וכמובן מגיע גם בגרסה צמחונית עם טופו, מנה שתרגש כל ארוחה ותשדרג לכם את השבוע.

מוקפץ עם אטריות ביצים ועוף
מוקפץ עם אטריות ביצים ועוף

תמיד כיף לשדרג ולאכול מנות שאנחנו מכירים, אז קבלו שילוב מדהים של אטריות ביצים, אשר מקבלות טעם משגע של רוטב תמרים, מוקפצות עם עוף או טופו.

מתכון


מצרכים לנודלס

חבילה אחת של אטריות ביצים (כ400-500 גרם)
גזר אחד מקולף וחתוך לרצעות דקות
זוקיני אחד חתוך לרצועות דקות
חופן בצל ירוק קצוץ
חבילה של עלי בקצוי (לא חובה)
גמבה אחת חתוכה לרצעות דקות
חבילה של פטריות טריות

מצרכים לרוטב

3 שיני שום כתושות
בצל אחד קצוץ דק דק
5-10 יחידות של תמרים מגולענים (תלוי עד כמה אתם רוצים טעם של תמרים)
1-2 כפות סרירצ'ה (תלוי עד כמה אתם אוהבים חריף)
כף סויה
כף טריאקי

מצרכים למנה הבשרית

כ350 גרם של חזה עוף נקי וחתוך לקוביות
2 כפות שמן זית
מעט בזליקום או טימין קצוץ דק (לא חובה)

מצרכים למנה הצמחונית

כ 350 גרם טופו חתוך לקוביות
2 כפות שמן זית


בואו נתחיל בהכנה


1


מחממים את שמן הזית בסיר ומקפיצים את חזה העוף/טופו עם הבצל כ 7 דקות, מוסיפים את יתר מרכיבי הרוטב ומטגנים תוך כדי ערבוב 3 דקות נוספות, לאחר מכן מוסיפים כ2 כוסות מים ומכסים את הסיר, ממשיכים לבשל כ40-50 דקות עד שהעוף הופך להיות רך.

שימו לב! אם בחרתם בגרסה הצמחונית אז מבשלים את כלל המרכיבים מלבד הטופו.


2


בנתיים, מכינים את הנודלס כפי שרשום על גבי החבילה ונותנים לנודלס להתקרר.


3


מעבירים את תכולת הסיר לבלנדר (בלי העוף או הטופו) וטוחנים לרוטב אחיד.

מקפיצים את כל הירקות עם 2 כפות שמן זית כ10 דקות על מחבת לוהטת, לאחר מכן מוסיפים את הנולדס, הרוטב והעוף/טופו וממשיכים להקפיץ כדקה בכדי לערבב היטב את כלל המרכיבים.


4


החלק האחרון, ההגשה ! משטחים בצלחת גדולה את הרוטב שהכנו, מניחים מעל את הכרובית הצלויה או פרחי הכרובית.

ניתן לזלף מעט שמן זית מעל הכרובית ו להוסיף עוד עשבי תיבול שאתם אוהבים.

בתאבון !


אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !

תגובות


bottom of page