סלט עדשים שחורות ובטטה
- דניאלה צורי
- 28 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 25 בדצמ׳ 2022
סלט פשוט שהופך לכוכב של כל ארוחה! לעדשים השחורות יתרונות מצוינים למנות שלכם, מלבד טעם ונראות. העדשים מלאות בחלבונים, ויטמינים ומינרלים, סיבים תזונתיים רבים ומסייעות בשמירה על איזון סוכר וכולסטרול בדם. הן ניתנות לשילוב במגוון מאכלים, אבל הכי כיף לאכול אותן פריכות וטריות.

כמו בכל מתכון המשלב עדשים, מומלץ להשרות אותן תחילה (אפשר גם שעה ולא לילה שלם) למיצוי הערכים התזונתיים שלהן.
מתכון
1 כוס עדשים שחורות בלוגה
2 כוסות מים
בטטה בינונית/ גדולה
מלח
פלפל שחור
שמן זית
לימון
מייפל/ סילאן
צרור פטרוזיליה
חמוציות מיובשות/ דובדבני אמרנה מיובשים
שקדים לבנים פרוסים
בואו נתחיל בהכנה
1
לאחר השרייה של העדשים במים לכמה שעות (לא חובה), מסננים את העדשים ומנקים אותן, עד שהמים יוצאים צלולים ולא בצבע שחור.
2
מבשלים את העדשים בסיר עם מים על להבה נמוכה כ-20 דקות, מערבבים ובודקים מידי פעם. העדשים מוכנות כאשר הן רכות ונגיסות, אבל מופרדות ופריכות.
3
בזמן הבישול מכינים את הבטטה: מקלפים את הבטטה וחותכים אותה לקוביות קטנות המתאימות בגודלן לסלט. פורסים אותן על תבנית עם נייר אפייה, מזלפים שמן זית ובוזקים מלח. אופים כחצי שעה, אבל מומלץ לבדוק כל כמה דקות, הבטטה צריכה להיות רכה ולקבל צבע שחום.
4
כאשר העדשים מוכנות מסננים את המים של הבישול טוב טוב. מערבבים יחד עם הבטטה.
5
במחבת ללא שמן קולים את השקדים. מוסיפים לסלט.6 חותכים את החמוציות/ דובדבני אמרנה לחצאים ומוסיפים לסלט. מוסיפים לסלט יחד עם פטרוזיליה קצוצה.
6
מתבלים בשמן זית, מיץ מחצי לימון, מעט סילאן או מייפל מלח ופלפל שחור לפי הטעם. לטעום ולתקן תיבול.
7
שלב אחרון, הגשה! ניתן לפזר מעל גבינה בולגרית ולהגיש לשולחן. בסלט הזה ניתן לשלב מרכיבים רבים ונוספים, וזהו רק מתכון אחד מיני רבים שאפשר לשלב בסלט עדשים. בהצלחה!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !




תגובות