פילה בקר
- arikly123
- 26 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 26 בדצמ׳ 2022
נתח הפילה הוא בעל אחוזי שומן נמוכים, רך במיוחד ובעל טעמים עדינים שמשתלבים טוב עם הרבה סגנונות בישול ובמיוחד עם רטבים עשירים בטעמים. כמו כן, הפילה טעים מאוד כמו שהוא עם מעט מלח ופלפל.

נתח הפילה מתאים לבישול קצר בכדי לשמור על מידת העשייה שלו ולא לייבש אותו.
את הפילה נהוג לאכול במידת עשיה מדיום.
מתכון
כ 2 ק"ג של נתח פילה בקר איכותי
3 כפות דבש
3 כפות חרדל דיז'ון
2 כפיות מלח
כפית פלפל שחור גרוס
5 ענפי רוזמרין (אפשר להשתמש גם ברוזמרין שמגיע כבר גרוס)
5 כפות של שמן זית
חצי כפית קינמון (לא חובה)
בואו נתחיל בהכנה
1
מערבבים את כל המצרכים עד שנוצר לנו רוטב אחיד, מורחים את נתח הבשר מכל צדדיו ברוטב.
2
מכסים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך הלילה.
3
מוציאים את הנתח מהמקרר כשעה לפני הצלייה, בשביל שהנתח יגיע לטמפ’ החדר.
בנתיים מחממים תנור לחום של 230 מעלות.
4
מניחים על תבנית אפייה שמרופד בנייר אפיה את הנתח ומכניסים לתנור ל8 דקות, לאחר 8 דקות מנמיכים את הטמפרטורה ל 180 מעלות וממשיכים לצלות את הנתח עוד 20 דקות למידת עשיה מדיום, מי שרוצה מידה יותר עשויה אפשר לצלות 25 דקות.
4
החלק האחרון, ההגשה ! מוציאם את הנתח מהתנור, נותנים לנתח לנוח 10 דקות, מגישים את נתח הפילה לשולחן, פורסים לעובי שתרצו, מוסיפים צימיצורי ושום קונפי למי שאוהב מעל ונותנים לארוחה להתחיל.
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !




תגובות