top of page

פילה דניס ברוטב חמאה לימונית ויין לבן

לדגים טעם עדין ונעים ולכן רטבים מעט חמצמצים ועדינים מחמיאים לדג ועוטפים אותו בצורה מושלמת. הרוטב הזה מאוד קלאסי ופשוט להכנה, מרענן וקליל.

דבש
פילה דג ברוטב חמאה לימונית ועגבניות מבושלות

מנת דג היא משביעה ולא מכבידה ובריאה מאוד. מומלץ לשלב עם ירקות בתנור כדי לא להכביד וליהנות מהטעם של הדג כמו שהוא.


מתכון

פילה דניס אחד, חתוך לשני חצאים
50 גרם חמאה מותכת
עלי שמיר קצוצים
חצי לימון (נשתמש גם בקליפה וגם בלימון עצמו)
עגבניה אחת
מלח
כף דבש
קצת יין לבן לבישול

בואו נתחיל בהכנה


1


במחבת עמוקה מחממים מעט שמן ומניחים את הפילה על הצד עם העור. לאחר שתי דקות מוציאים את הדג ובעזרת מזלג מסירים את העור בעדינות. הוא אמור להתקלף בקלות והצורה של הדג לא תיהרס. משאירים בחוץ.


2


ממיסים את החמאה בקערה נפרדת במיקרו ומערבבים עד שאין גושים. מוסיפים לחמאה גרידת קליפת לימון (לשמור את הלימון), את השמיר הקצוץ ומלח.


3


חותכים מהלימון 2 פרוסות דקות ומהעגבניה כמה חתיכות גסות.


4


מחזירים למחבת את הדג ושופכים את רוטב החמאה על הדג ובצדדים במחבת. מומלץ להוסיף מעט מים כדי שהחמאה לא תישרף ושהרוטב יהיה נוזלי יותר. על הדג מניחים את פרוסות הלימון ובתוך הרוטב במחבת את העגבניות.


5


מוזגים מעט יין לבן לבישול ומערבבים. לאחר מכן מזגגים כף דבש ומערבבים עם הרוטב. כדאי לטעום מידי פעם ולוודא שלא חמוץ מידי או מתוק מידי. במידה שחמוץ מידי ניתן להוסיף עוד דבש, ואם מתוק מידי נוסיף עוד מיץ לימון. מאוד תלוי בטעם אישי.

מכסים את המחבת ומבשלים על אש קטנה- בינונית בין רבע שעה ל20 דקות. במהלך הבישול לבדוק את הדג שלא יתייבש, ולקחת כפות מהרוטב בצד הצד ולשפוך עליו.


6


שלב אחרון, ההגשה! כשהדג מוכן מורידים את המחבת מהאש ומוציאים את הדג לצלחת. את העגבניות שיש ברוטב במחבת למעוך ואת הרוטב שנוצר נשפוך על הדג ועל התוספת אם יש (ירקות בתנור, אורז לבן או פירה תפוחי אדמה). בתאבון!




אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page