top of page

פיקניה בתנור

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 6 באוק׳ 2022
  • זמן קריאה 1 דקות

עודכן: 24 בדצמ׳ 2022

תכירו את נתח "פיקניה" או בשמו הישראלי שפיץ צ’ך, נתח מיוחד ולא יקר שיפתיע אותכם במטבח.

נתח עם טעם מדהים ועסיסי שכל פרוסה ממנו תהפוך את הארוחה לחגיגה.

ניתן לזהות את הפיקנייה לפי פס השומן שנמצא בצידו, למרות פס השומן נתח הפיקנייה עצמו לא מכיל הרבה שומן לעמות האנטריקוט לדוגמא אך עדיין יוצא רך ומלא טעמים.

נתח פיקניה
נתח פיקניה

נתח הפיקניה מוגש בשלמותו, נפרס לעיני האורחים, חלקו החיצוני חרוך וקריספי ותוכו ורדרד.


מתכון

1.5 ק”ג נתח פיקניה איכותי
חצי כף פלפל שחור גס
כף צ’ילי גרוס
כף מלח אטלנטי גס
3 כפות שמן זית

בואו נתחיל בהכנה


1


לחמם את התנור לחום מקסימלי (בערך כ220-250 מעלות), בנוסף לרפד תבנית תנור בנייר אפייה.


2


בקערה לערבב את כלל התבלינים יחד עם שמן זית.


3


הניחו את נתח הפיקניה על מגש האפייה אשר מרופד בנייר אפייה, שימו לב להניח את הנתח עם שכבת השומן כלפי מעלה.

בעזרת סכין חדה חורצים את שכבת השומן לפסים לאורך ולרוחב השכבה כך שנוצרים ריבועים על שכבת השומן.

שופכים את הרוטב שהכנו על הפיקניה ומעסים טוב את הנתח כדי שהרוטב יגיע לכל הנתח.


4


הניחו את המגש עם הנתח לתנור ל 10 דקות בדיוק לחום המקסימלי של התנור.

לאחר 10 דקות, הורידו את הטמפרטורה ל 110 מעלות והמשכו לבשל את הנתח 50 דקות בתנור.

לאחר 50 דקות הוציאו את הנתח מחוץ לתנור וחכו 10 דקות.


5


החלק האחרון, ההגשה ! לאחר שהנתח נח 10 דקות, מגישים את הפיקניה לשולחן בשלמות. פורסים דק לעיני כל האורחים על הבוצר המשפחתי, מוסיפים צימיצורי ושום קונפי מעל למי שאוהב ונותנים לארוחה להתחיל.



אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


Comments


bottom of page