top of page

קדירת בקר חורפית

  • תמונת הסופר/ת: ART OF FOOD
    ART OF FOOD
  • 16 בינו׳ 2023
  • זמן קריאה 1 דקות

מנה מדהימה ליום גשום וקר, לארוחת שבת או סתם ליום שמתחשק לאכול מרק חם. שילוב טעמים נהדר שיגרום לכם להתרגש במיוחד.

קדירת בשר
קדירת בשר

המנה יוצאת עשירת טעמים בזכות השילוב המגוון של המרכיבים.


מתכון

חצי קילוגרם של בשר חתוך לקוביות בינוניות (נתח מספר 5 מומלץ)
2 בצלים גדולים חתוכים לקוביות
5 עגבניות חתוכות לריבועים (מומלץ לקלף את העגבניות)
גבעול אחד של סלרי חתוך גס
כף רסק עגבניות
5 שיני שום קצוצות דק דק
2 כפיות מלח, כפית פלפל שחור
1.5 כוסות יין אדום
1.5 כוסות מים
2 גבעולי טימין (ניתן להוסיף טימין יבש כפית אחת)
2 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות
כף קמח

בואו נתחיל בהכנה


1


מחממים תנור ל 180 מעלות.


2


מחממים סיר עם כ 5 כפות שמן זית, כאשר השמן זית חם מוסיפים את הבשר ומשחימים את קוביות הבשר מכל הצצדים.


3


מוציאים את הבשר ומניחים על צלחת, מוסיפים עוד קצת שמן זית לסיר ומוסיפים את כל שאר המצרכים למעט היין ומים. ממשיכים לטגן את המצרכים עוד כ 5 דקות.


4


בתבנית אפיה עמוקה מניחים את הבשר ומעל שופכים את כל שאר המצרכים שטיגנו, מוסיפים את היין ומים.

מכסים היטב את תבנית האפייה בנייר כסף ומכניסים לתנור שחיממנו ל180 מעלות. אחרי שעה וחצי בודקים את המצב התבשיל ואם יש צורך אז אופים עוד בכדי לקבל את הרכות המושלמת לבשר בשבילכם.


5


שלב אחרון, ההגשה!

מגישים את קדירת הבקר בצלחת עמוקה עם לחם טרי, מעל מזלפים מעט שמן זית איכותי (למי שאוהב, לא חובה), ניתן לפזר מעט פטרוזיליה קצוצה או נענע קצוצה. בתאבון!



אהבתם ?

מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !


תגובות


bottom of page