"שקשוקה" כרובית
- דניאלה צורי
- 27 בספט׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 26 בדצמ׳ 2022
מנה פשוטה, משביעה, מהירה להכנה וטעימה בכל פעם מחדש. את הגרסה הזאת של שקשוקה תרצו לאכול עם חלה, טחינה או עם מזלג ישר מהמחבת.

גרסה לשקשוקה שמעניקה ערך מוסף לטבעונים. מנה בניחוחות מהמטבח המזרחי אבל מתאימה לכל חך וניתן להפוך אותה לחריפה או לא בהתאם לטעם האישי.
מתכון
2 כפות שמן זית
5 עגבניות רכות חתוכות לקוביות
1 שן שום כתושה
1 בצל לבן קטן
כרובית לבנה מפורקת וחתוכה
2 קופסאות קטנות של רסק עגבניות מרוכז
פלפל צ'ילי אדום או פלפל ירוק חריף (לאוהבי החריף)
כוס מים
מלח
מעט סוכר
פלפל שחור
כמון
פפריקה חריפה (לאוהבי החריף)
בואו נתחיל בהכנה
1
מחממים שמן במחבת רחבה ועמוקה וצולים את קוביות הבצל עד הזהבה.
מוסיפים את העגבניות החתוכות עד צלייה קלה (ואת הפלפל החריף למי שאוהב).
מוסיפים את השום.
2
מוסיפים את הכרובית ומעט מים ומבשלים עד שהכרובית מתרככת, מערבבים מידי פעם כדי שהתערובת לא תידבק לתחתית המחבת.
3
לאחר ריכוך הכרובית מוסיפים את רסק העגבניות, מלח, פלפל שחור, סוכר, כמון (ופפריקה חריפה), ומתקנים לפי הטעם. מוסיפים עוד מים אם התבשיל לא במרקם הנכון, ומבשלים עד לקבלת מרקם סמיך עם כרובית רכה ועגבניות צלויות כהלכה.
4
החלק האחרון, ההגשה ! מגישים את המנה במחבת לשולחן לצד חלה טרייה, טחינה או אפשרות לא טבעונית- גבינה בולגרית מעל לקישוט. בתאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !




תגובות