תבשיל קארי צהוב וקרם קוקוס
- דניאלה צורי
- 1 בדצמ׳ 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 31 בדצמ׳ 2022
תבשיל חורפי ופשוט, ממלא ובריא, בצבע כתום-צהוב משגע שעושה חשק לאכול ישר מהסיר.

מאוד פשוט וקל להכנה, ניתן להגיש כמנה בפני עצמו, אך מומלץ כתוספת לאורז לבן או קינואה. המתכון המובא פה יספיק בערך לחמש מנות, ניתן לשנות כמויות בהתאם לצורך.
מתכון
מחית קארי צהוב, ככף אחת גדושה
קרם קוקוס לבישול, עד 400 גרם
1 חבילת טופו, חתוך לקוביות בינוניות
בצלב לבן מקולף וחתוך גס
תפוח אדמה מקולף וחתוך לקוביות
בטטה קלופה וחתוכה לקוביות
כרובית לבנה קטנה מפורקת לפרחים
ברוקולי קטן מפורק לפרחים
פלפל אדום גדול חתוך לרצועות
לאוהבי החריף- פלפל צ'ילי חריף חתוך לפרוסות קטנות
עלי מנגולד חתוכים או עלי באקצ'וי חתוכים
כף שמן זית
מלח ופלפל שחור לפי הטעם
בואו נתחיל בהכנה
1
מחממים שמן בסיר גדול ועמוק, על אש בינונית. מוסיפים את הבצל, תפוחי האדמה, הבטטה, הכרובית והברוקולי.
2
כשהבצל מתחיל להזהיב, מוסיפים את הפלפל האדום והטופו. מערבבים הכל יחד.
3
מוסיפים כף קארי (מתחילים מכף, זה עלול להיות חריף, ניתן להוסיף עוד בשלב מאוחר יותר, לפי הטעם). מוסיפים כ200 גרם קרם קוקוס, ואת עלי המנגולד או הבאקצ'וי. מערבבים הכל יחד.
4
בשלב הזה צריך להחליט אם רוצים תבשיל סמיך או רוטב יותר נוזלי. ניתן להוסיף עוד קרם קוקוס לדילול התבשיל, או מים אם מעדיפים מבחינת הטעם. לטעום ולתקן תיבול- מלח, פלפל שחור או עוד מחית קארי.
5
ממשיכים לערבב עד שהרוטב מתחיל לבעבע והירקות כולם התרככו. אמור להתקבל תבשיל בצבע כתום-צהוב מגרה במיוחד.
6
שלב אחרון- ההגשה! מומלץ להגיש את התבשיל על אורז לבן פשוט, ולהוסיף מעל מעט עלי כוסברה קצוצה טרייה. לאוהבי החריף- ניתן לפזר מעל את פרוסות הצ'ילי האדום. בתאבון!
אהבתם ?
מוזמנים לעקוב אחרינו ברשתות לעוד תוכן איכותי !
Comments